sunnuntaina, joulukuuta 03, 2006

Meni hermot, ihan yllättäen

Jälleen aamuyö, about klo 02. Data laittaa minut tietylle juottolalle. Asiakkaat kampeavat sisään ja toivotan hyvää iltaa niinkuin ihan aina ja ihan kaikille.

Takapenkin nainen aloittaa heti että "hyvä ja hyvä kun sai odottaa 20 minuuttia, missä viivyit?"

Sanoin että näin pikkujouluyönä on jo tähänkin aikaan ruuhkaa ja että tolpalla ihmiset odottavat vielä kauemmin.

Siitäkös riemu alkoi! Nainen suorastaan kimpaantui, ilmeisesti vastaus oli huono. Etupenkin mies alkoi myös vittuilun jolloin todella ekan kerran pimahdin asiakkaille ja menin ulos aukomaan ovet ja käskin heitä ulos autosta.

Jo muuttui ääni kellossa ja matkaankin päästiin. Matkalla etupenkin mies kyllä naamaili ns. henkilökohtaisesti ja kysyin pari kertaa että jos tässä on oikeasti ongelma niin ei mun kyydillä ole pakko mennä.

Jonkinlainen sovintokin siinä syntyi, matka päättyi ja sain maksun sekä hyvät tipit. Sanoin ensin että mittarin maksu kyllä riittää kun ei minunkaan olisi tarvinnut hermostua, mutta etupenkkiläinen halusi kuitenkin antaa ylimääräistä. Koska olen taksityössä ensisijaisesti rahan takia niin en nyt niin hölmö ollut etten olisi kelpuuttanut.

Olen aina sanonut että (melkein) ketä tahansa kestää 10 minuuttia eli suurinpiirtein tavanomaisen taksimatkan verran. Ja kesti lopulta nytkin. Nyt kertakaikkiaan vaan alku meni heti pipariksi. Oliko se 20 minuuttia odotusta nyt oikeasti niin kauheaa, plusasteita, sadetta tosin, mutta suojaa oli tarjolla.

Kolmas matkustaja, mies takapenkillä, oli joko hiljaa tai yritti komentaa näitä toisia olemaan myös hiljaa. Taisi olla viisain meistä kaikista...

Lopuksi täytyy muistuttaa että varmaan 99 prosenttia asiakkaista on mukava kyyditä, ei mitään ongelmia puolin eikä toisin. Joskus kai tilastollinen pakko on osua tällaista kohdalle.

Ei kommentteja: