torstaina, elokuuta 26, 2010

Taksi - ongelmajätelaitosko?

Neljä ihmistä raahasi täysin jalattomassa kunnossa olevaa toveriaan kohti taksia. Odotettavissa oli liikaa ongelmia määränpäässä. Niillä ongelmilla on lisäksi tapana kumuloitua. Kunnon ollessa tuollainen, ei välttämättä löydy maksukykyä tai tulee sotkettua auto esim. oksentamalla. Kuskin olisi kai sitten pitänyt raahata tämä asiakas yksin asuntoonsa. Ja selvittää ne mahdolliset muut ongelmat. Ei oikein voi vain vetää ulos autosta ja jättää siihen. Lämpimästä kesästä huolimatta. Vaikka maksu ja muu olisivatkin täysin ok.

Toisinaan ravintoloiden portsaritkin yrittävät vastaavaa. Liian juopunut asiakas on heidän vastuullaan niin kauan kuin on anniskeluliikkeen välittömässä läheisyydessä. Joten ratkaisuna yritetään saada asiakas taksiin. Siis ongelmansiirtoa toiselle yön työläiselle.

Ei käy! Molemmissa tilanteissa pitää se ihminen hoitaa omin keinoin tai tilata tarvittaessa ns. miekkataksi tai jopa ambulanssi jos siihen on syytä. Ehkä olisi myös melko tyylikästä jos joku lähtisi saattamaan ja varmistamaan sen kaverin kotiinpääsyn. Kyllä se taksi tuo takaisinkin. Vaikka se sitten maksaa. Mutta eikö kavereista pitäisi huolehtia?
Taksi ei ole kuitenkaan se helppo ratkaisu jolla ongelmat sysätään muiden harteille.

Ei kommentteja: