maanantaina, joulukuuta 08, 2008

Turhaa jankkaamista

Kun mittarissa on jo 16 e, älä ala tinkimään hintaa 15 euroon kun kyytikin vielä jatkuu. Kun perillä taulussa on 16,90, se tarkoittaa sitä. Et todellakaan saa tingittyä enää edes tasan kuuteentoista.

Kyllä, annan joskus erittäin harvoin tuntemattomillekin asiakkaille hiukan alennusta. Mutta se tapahtuu hyvästä syystä ja ennenkuin mittarissa on yli sopimamme hinnan. Ihan siksi että kaikki mikä on mittarissa on myös tilitettävä autoilijalle. Eli se harvinainenkin pieni alennus annetaan vain pysäyttämällä mittari ajoissa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se alennuksen antaminen onnistuu vaikka mittarissa on 16,9e ja haluat tiputtaa summan 15e:n. Kassatilassa näppäilet 40e ja muutat summan 15 euroon. Toinen vaihtoehto on näppäillä kassatilassa 42e ja summa 15 euroa, otat maksun ja kuitit ulos. Tämän jälkeen mittarissa on 1,9 euroa. Lyöt mittariin 49e ja tulostat hukkakuitin. Opettele käyttämään taksamittaria ennenkuin höpiset pehmeitä.

Kuski Kaakosta kirjoitti...

Aina näköjään löytyy syy takertua pieniin sanamuotoihin ja niiden tarkoituksiin...

Pointti oli turhassa tinkaamisessa. Helpoiten matkan hinnan alennus toteutetaan pysäyttämällä mittari ajoissa.

Tietysti tiedän nuo toiminnot, mutta en halua niitä tässä käyttää. Niistä jää näkyviin annetut alennukset tai hukkamaksut. Kassalla ajoa taas tulee muistakin syistä useimmiten vuoron aikana kuitenkin jonkin verran.

Kyllähän mittarin summaa voidaan muutella miten vaan kyydin loputtua tai osin jo aikana. Sitä voidaan alentaa, korottaa, tai vaikka muuttaa alv-kantaa. Siihen voidaan lisätä ennakkotilaus-, avustamis- tai vaikka lentokenttälisä jos se vielä on käytössä jne.

Uskon hallitsevani ihan riittävästi kaiken minkä tästä tavallisimmasta mittarista täytyykin voidakseen tehdä tätä työtä ammattitaitoisesti sen osalta. En siis aio enää opiskella sen käyttöä enemmälti vaikka sitä ehkä joku ehdottaakin.