keskiviikkona, joulukuuta 03, 2008

Ei säälittänyt

Nuori juippi haahuili aamuyöllä melko pitkään taksiasemalla. Vielä ei ollut ns. ruuhkan aika vaan autoja oli jonossa. Hän kävi kysymässä joka kuskilta veisikö joku hänet velaksi, hintaa päämäärään olisi tullut noin 30 e.

Kukaan ei tietenkään lähtenyt, minultakin hän kävi kysymässä ja toisella kerralla hänen lähestyessään en edes aukaissut ikkunaa. Kolmannella kerralla sanoin tiukasti että uskoisi jo ettei kyytiä saa keneltäkään.

Vielä aamu kuuden aikaan näin saman tyypin seisoskelevan jossain kadunkulmassa.

Toivottavasti otti opikseen.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Millä tavalla opikseen?

Ettei ainakaan taksikuskit auta jos ei rahaa löydy? Ettei inhimillistä apua sieltä saa? Mistä sitä rahaton keskellä yötä rahat taikoo?

- Satu

Kuski Kaakosta kirjoitti...

Auttaisin varmasti jos oikeasti voisin luottaa tulevaan maksuun. Pian, eli seuraavan parin päivän aikana eikä ehkä joskus tulevaisuudessa tai todennäköisemmin ei koskaan.

Olen vienyt velaksi ja olen saanut rahat. On vain ollut jotakin mikä on saanut luottamaan, ansaitusti. Tämä tapaus ei herättänyt luottamusta. Työkokemus on opettanut tässä ja minäkin olen saanut maksaa heidän kyytejään.(Velan antaa kuljettaja, ei autoilija.) Enää en maksa.

Opetus oli siinä että pitikö juoda kaikki rahansa ennen kotimatkaa!
Taksi maksaa.

Inhimillistä apua meiltä saa toivottavasti kaikilta, emme jätä ihmisiä oikeaan hätään jos voimme auttaa.

Mutta jos hätä on itseaiheutettu rahattomuus, kunnolla vaatteita yllä ja kävelykunto, niin tossua toisen eteen vaan...

Anonyymi kirjoitti...

Tuli tässä mieleen, että mitä jos on hyvässä kunnossa jne ja jo matkalla taksissa, mutta huomaakin, että rahaa ei ole tarpeeksi/lompakko unohtunut tjms, niin voiko jättää pantiksi esim. henkilöllisyystodistuksen/passin ja maksaa myöhemmin ja näin saada paperinsa takaisin.

Kerran olen unohtanut baariin lompakon rahoineen ja henkkareineen, mutta onneksi mukana oli kaveri, joka pystyi hoitamaan maksun.

Kuski Kaakosta kirjoitti...

Ehdottamasi tapa tarjota itse jotakin arvokasta pantiksi on erittäin suositeltava. Näin luot kuvan halusta maksaa kyydin ja jätät kuskille asiasta varmistuksen. Toisaalta henkilötodistuksella ei sinänsä ole paljoa arvoa, useimmilla on kuitenkin myös ajokortti joka ajaa saman asian. Passilla on arvoa vain jos haluaa matkustaa ulkomaille jne.

Anonyymi kirjoitti...

Ah, anteeksi. Sulta jäi toi pointti sanomatta kirjoituksessa... Tai en vain tajunnut.

Tai ehkä se sisältyi tuohon "juippi" sanaan :)

Minulla on kans lähestulkoon vain noita hyvänlaatuisia kokemuksia taksinkuljettajista.

Anonyymi kirjoitti...

Nimi unohtui äskeisestä.

Niin, jotenkin vain näin itseni "nuorena tyttönä" taksitolpalla jotenkin muuten huonoon tilanteeseen tai rahattomaksi päätyneenä ja tuli kumma olo että eikö kukaan auttais. Mutta siis lähtökohta olikin eri.

- Satu

Anonyymi kirjoitti...

Ihan pakko oli tulla heittämään yksi tapaus joka sattui syksyllä myös asemapaikkamme tolpalla, toisaalla suomessa. Mies henkilö tuli yöllä, ehkä yhden aikaan kopille ja pyysi saada kyydin ja auto oli oltava ehdottomasti volvo. Yksi paikalla olevista autoista sattuikin tällainen olemaan, muttei lähtövuorossa. Tästä hirveä sättiminen kuskeille miksi hän ei saa valkata autoa itselleen. Noh, tyyppi palasi useamman kerran takaisin pitkin yötä, samalla asialla. Edelleenkään ei lähtövuorossa volvoa. Näin tyypin vielä n. viiden aikaan aamu yöstä, kun hän vihdoin ja viimein sattui säkällä saamaan volvonsa.. Onnellinen loppu. :D
- taksitar toisaalta