maanantaina, tammikuuta 01, 2007

Vielä yksi kyyti

Lopettelin jo viime yön vuoroa, eli ajoin kotia kohti. Data kuitenkin tarjosi läheltä kyytiä jonka tietysti kävin noutamassa.

Asiakkaat kyytiin ja suunnaksi vaikkapa Eläintie 17. -Selvä. Käännyn risteyksestä kohti melko lähellä sijaitsevaa osoitetta. Silloin takapenkillä syntyy eloa että piti mennä naapurikuntaan samannimiselle tielle. Ei voinut sitä kertoa silloinkaan kun päämäärän saatuani vielä ikäänkuin varmistin että "sehän onkin siellä sun täällä, aika lähellä."

Ok, tiesin myös sen naapurikunnan samannimisen tien. Sinne siis. Perillä huomautetaan että ajoin ensin harhaan, siis hintaa pitää tiputtaa...

En jaksanut alkaa kinaamaan, tiputin 50 senttiä hinnasta koska turhaa ajoa tuli ehkä 200 metriä. Korkeintaan tuon verran mittarissa oli "liikaa". Minusta se ei ollut minun syyni mutta ei tuollaiseen elämä kaadu.

Asiakas kai odotti isompaa hyvitystä, koska mainitsi että "hyvin sä vedät".

Toivotin hyvää uutta vuotta ja oven sulkeuduttu jatkoin muutamalla muulla sanalla.

Siispä jos astut taksiin eri kaupungissa/kunnassa kuin mihin olet menossa niin oma etusi on mainita määränpää tarkemmin.

Kuski olettaa tietenkin ilman eri ohjetta että ajetaan paikalliseen samannimiseen osoitteeseen.

1 kommentti:

tuurari kirjoitti...

Klassikko!

Rovaniemeltäkin löytyy mm. Kuukkelitie ja Kuukkelintie, mutta onneksi noihin osoitteisiin menevät asiakkaat ovat jo oppineet ilmoittamaan kaupunginosan kysymättä.