sunnuntaina, tammikuuta 28, 2007

Kerrankin kunnolla tippiä

Vein viime yönä porukan surullisen kuuluisan naapurikunnan takakylille jakaen. Olihan siinä lievää ylikuormaakin mutta yksi miehistä ilmoitti olevansa se säälittävä tapaus jonka saa ottaa kyytiin yli luvallisen määrän.

Eli minulle annettiin ensin 20 e, sitten seuraavalta tuli 50 e. Rahaa oli siis kasassa 70 e ja mittarissa kyydin päättyessä reilut 40 e. Sanoin lopuille autossa olijoille että saattekin rahaa takaisin mutta ei kuulemma tarvinnut antaa, loput on minulle...

Well, enhän toki taaskaan ollut niin hölmö etten olisi huolinut. Siis isot kiitokset ja hyvää yötä!

Ihan hyvä lopetus yövuorolle...

3 kommenttia:

tuurari kirjoitti...

En halua saarnata tai jeesustella, mutta käsittääkseni tuo tilapäinen ylikuorma poistui laista vuoden alusta? No, järjen käyttö on varmaan edelleen sallittua. :)

Kuski Kaakosta kirjoitti...

Nimenomaan. En halunnut alkaa tilailemaan heille tila-autoa kun sellaista ei olisi todennäköisesti edes silloin saanut, tiedossa oli useamman kympin kyyti ja he itse olivat sitä mieltä että mahtuvat kyytiin. Eivät he sentään olleet mitään moukarinheittäjä-kaliiberin jätkiä, olipa mukana yksi tyttökin. Mahtuivat siis. Ja minä sain hyvän vuoronlopetuskyydin, en olisi ehkä enää edes saanut toista kyytiä tämän tilalle. Väki oli jo sen verran vähissä kaupungilla.

Anonyymi kirjoitti...

289/2006 "Valtioneuvoston asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä annetun asetuksen muuttamisesta" tuli voimaan jo 1.5.2006, mutta itse asetustekstissä sanotaan:

Henkilö- ja pakettiauton (M1- ja N1-luokka) muulla kuin etuistuimella saadaan 31 päivään joulukuuta 2007 kuljettaa tilapäisesti 30 prosenttia enemmän vähintään 3-vuotiaita istuvia matkustajia, kuin heillä on mahdollisuus käyttää turvavyötä tai muuta turvalaitetta.

terveisin kollega Turusta :)