tiistaina, syyskuuta 02, 2008

Taksi on liiketoimintaa, aikuisten oikeesti!

Ymmärrän että taksikyydin hinta tuntuu sinusta kovalta. Eihän se halpaa ole mutta hintansa arvoista se on.

Kun valitat kyydin kalleudesta joka kerta niin muistathan valittaa myös Hypermarketin kassalla ja ravintolassa ruuan ja juomien hinnoista. Aina kun kohtaat asiakaspalvelijan joka myy sinulle jotakin mitä itse olet päättänyt ostaa, muista valittaa. Se kun on sen työntekijän vika siellä ravintolassa, kaupassa ja taksissa kaikissa tietenkin.

Siis muistutan valinnan mahdollisuudesta. Sinun ei ole pakko käyttää taksia jos se ei tunnu sinusta hyvältä. Voit kävellä, mennä bussilla, kaverin kyydillä tai vaikka olla menemättä. Tiedät kuitenkin etukäteen että kyydistä halutaan maksu joka perustuu ihan laillisiin ja julkisesti tiedossa oleviin taksoihin.

Taksiliikenne on kuitenkin elinkeino siinä kuin mikä tahansa muukin. Kyytisi maksusta maksetaan veroa moneen kertaan. Autoilija maksaa veroa, kuljettaja maksaa palkastaan veroa. Kolmas kerta tulee vielä alv:n muodossa. Polttoaineen hinnassa on veroa jne.

Kaikkien kulujen jälkeen siitä kyytihinnasta on tarkoitus jäädä voittoa. Ihan totta, ahne autoilija ja vielä ahneempi kuljettaja oikeasti haluavat ansaita rahaa siitä sinun kuljettamisestasi. Kauheata!!! Joku yrittää elättää itsensä tekemällä työtä ja pyörittämällä pienyritystä...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näinhän se on. Jos viettäisin yöelämää, ottaisin sulta kyydin :)

Anonyymi kirjoitti...

Ei se kyllä ihan oikeata liiketoimintaa eikä vapaata yrittämistä ole sanan varsinaisessa merkityksessä.
Suomen taksijärjestelmä on jäänne "Soviet-Finland" ajoilta, ja hintoja nostaa juuri tuo valtiovallan puuttuminen asiaan/hintoihin. Taksi tuotteenahan on täysin "valtiovallan" suojeluksessa.

Kommentistani huolimatta, käytän itse paljon taksia ja pidän sitä kohtuuhintaisena. Juuri maksoin 270 euroa taksikyydistä:)
Onnea ja rahakkaita kyytejä vaan, noita hinnasta kitisijöitä on joka alalla, ravintola-ala varmaan taksien ohella yksi pahimmista.