maanantaina, elokuuta 18, 2008

Tilaus naapurikunnasta, kyyti meille kaupunkiin.

Data tarjoaa toisinaan hakua naapurikunnan puolelta, lisätiedolla että kyyti tulee meidän nurkille. Koska on melko sama ajanko kyydin välillä A-B vai B-A olen näitä käynyt hakemassa. On ehkä hyväkin kun sitten vapautuu sopivilla pelipaikoilla kaupungissa ja saa nopeasti seuraavan kuorman.

Läksin siis tälläista tilausta hakemaan. Osoite oli tiedossa ja katsoin navista sijainnin. Soitin annettuun numeroon ja kerroin että auto on tulossa mutta tulee kaupungin puolelta eli hiukkasen kestää.

Sitten asiakas muuttikin tilausta ja pyysi tulemaan ihan toiseen paikkaan. Koordinaatillisesti lähellä alkuperäistä mutta reitti sinne aivan eri. Asiakas sanoi että he ehtivätkin oikaista metsän poikki tähän uuteen osoitteeseen ja he säästävät 15 km hinnan... (he säästävät = minä häviän). Varmistin että olivathan he kuitenkin varmasti menossa kaupunkiin tai minun ei ole mitään järkeä tulla hakemaan. Saisivat muuten odottaa joskus tulevaa oman kunnan autoa. "Juu juu" jne.

Löysin sitten asiakkaat metsätien päästä puomilta. Pian he keksivät että mennäänkin lähikylän baariin eikä "suureen kaupunkiin". Minä heille että tietysti vien sinne mutta koko homman idea oli kyydin tarkoitus päättyä cityyn, että kivan teitte. Olipa jees hakea hornan tuutista ja vielä valmiiksi lähempää ja kyyti onkin vain muutama kilometri. Silloin asiakas lupaili että kyllä hän maksaa saman kuin mitä olisi tehnyt kaupunkiin... lupaili joo mutta perillä ei edes tippiä tullut. Sanoin että turha odottaa että näin toimien saa kaupungin autoja laitakyliltä naapurikunnasta enää hakemaan.

Olihan asiassa lopulta hyvätkin puolensa. Heidät pois jätettyäni sain melkein heti uudet ihmiset kyytiin ja myös uuden lähtömaksun kyydistä joka tällä kertaa vihdoin oli kaupungille.

Jos vielä lähden maalaisserkkuja hakemaan niin pitäisi kai ajaa nimenomaan siihen annettuun osoitteeseen soittamatta ensin. Sitten asiakkaat kyydissä suunta mahdollisimman nopeasti kohti kaupunkia ettei mieli ehdi muuttua. Ehkä kuitenkin parempi edelleen soittaa ettei osoitteeseen ehdittyäni siellä olla jo sammuttu tai saatu jostain muu kyyti ja ketään ei löydykään.

Ei kommentteja: