sunnuntaina, elokuuta 19, 2007

Koiran viimeisen matkan viimeinen autoilu

Sain yöllä tilauksen päivystävän eläinlääkärin vastaanotolle. Tilauksessa luki että mukaan tulee pienikokoinen kuollut koira. Arvasin heti mistä oli kysymys. Ajattelin että ihan hyvä että vaikkapa minä (tai edes joku "koiraihminen") osuin kuljettajaksi itsekin koiriani piikille viemään ja hautaamaan joutuneena. Tarkoitan että koiran - perheenjäsenen - yllättävän poismenon kohdalla joku asiaa ymmärtämätön kuski olisi voinut tehdä matkasta vielä ikävämmän, tahtomattaankin. Tilauksen ennakkotieto koirasta tietysti olisi karsinut autot joihin ei oteta koiria elävinä eikä kuolleina, kuskista riippumatta. Matka oli kaiken lisäksi Toiseen Kaupunkiin joten aikaa tulisi menemään enemmän kuin hetki.

Kysyin koiran omistajalta haluaako hän pitää koiran sylissä matkan ajan? Arvasin että halusi. Eli emme laittaisi sitä paksiin. Ja oli tuo koira niin pieni että käärittynä alustaan se meni siinä oikein hyvin.

Perillä odotti perheen toinen koira. Edessä oli sillekin tilanne todeta ystävän kuolleen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itselle tässä taannoin sattui samantapainen kyyti. Oli kyseessä isokokoinen sekarotuinen vanha koiruus, joka oli viimeiselle matkalleen lähdössä. Ajan invataksia, joten nostin koiran hissillä autoon. Voi sitä koiran ilmettä kun hän minuun katsoi. Tiesi minne on menossa. Kyllä tuon kyydin jälkeen itku pääsi, niin minulla kuin koiran omistajallakin.

Anonyymi kirjoitti...

Okei, ei ole itselle sattunut tällaisia eläinkyytejä, mutta se toi mieleen erään kyytini:

Kävin aamuna yhtenä outoon aikaan hakemassa erään naisen kyytiin. Sairaalaan oli matkalla.

Olen puhelias taksikuski mikä on yleensä hyväksi mutta ei aina... Tuumasin että nyt ei varmaan oltu töihin menossa. Kellonaika oli hieman outo.

"Ei, ei... äiti on lähdössä."

Vaikenin ja mielessäni haukuin itseäni aasiksi.

Reissu olisi ollut jotain yli kympin, mutta kysyin naiselta olisiko tällä antaa sitä kymppiä ennen perille pääsyä niin voi sitten vaan muitta mutkitta juosta heti sisälle kun perille päästään. Kyllähän se raha löytyi.

Aika hiljaisena lähdin sitten pois sairaalalta.